A Beszélj Gátlások Nélkül® Online Nyelviskola régi blogja

Beszélj Gátlások Nélkül®

Beszélj Gátlások Nélkül®

Holtidő?! Használd nyelvtanulásra!

2015. július 21. - tóth edina

Gyorsan és hatékonyan szeretnél egy adott idegen nyelvet elsajátítani? Akkor gyakorolj minden nap és kezdj a nyelvben illetve az adott kultúrában élni!

Az alábbi stratégiával naponta  minimum 15-30 perc nyerhető nyelvtanulásra.

dali-elfolyoora.jpg

(Dali: Elfolyó idő)

A "holtidő":

  • Utazás közben: ha vezetsz, hallgass a célnyelven dalokat, tanuld meg a szöveget kívülről, még énekelhetsz is. Ha buszon, esetleg vonaton utazol, vedd elő a kedvenc könyvedet a célnyelven, használd a mobil alkalmazásokat!

 

  • Fürdőszobában: kiváló alkalom egy számodra érdekes előadást meghallgatni zuhanyzás, fésülködés, fogmosás közben a laptopról, például egy TED vagy YouTube videót.

 

  • Áruházban: ha a sor valószínűtlenül hosszú, ahelyett hogy idegeskednél, vedd elő a mobilod a legszórakoztatóbb szótanuló alkalmazással, olvasd el gyorsan  valamelyik külföldi hírportál újságcikkét. Az én német kedvenceim a Die Zeit és a Der Spiegel portálok, angolul szívesen böngészem a Psychology Today cikkeit.

 

  • Sportoláskor: például futáshoz vidd magaddal a kedvenc célnyelvi dalodat, vedd fel a megtanulandó szavakat és kifejezéseket és hallgasd őket meg és csak erre összpontosíts!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegennyelvicoaching.blog.hu/api/trackback/id/tr277644974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása