A Beszélj Gátlások Nélkül® Online Nyelviskola régi blogja

Beszélj Gátlások Nélkül®

Beszélj Gátlások Nélkül®

Vissza a gyökerekhez

2015. január 06. - tóth edina

Hihetetlen érzés. Ez az erdő tényleg fekete. Lankákkal, zöld fűvel, magaslatokkal, és tehenekkel, az elmaradhatatlan kolomppal a nyakukban.

Amikor megismerkedtem az első német szavakkal, mama elmesélte, hogy az én üknagymamám innen származik. Mama örült neki, hogy lesz újra valaki a családban, aki beszéli a nyelvet. Sokáig nem jelentett ez a családi legendárium számomra semmit, csak évtizedekkel később kezdtem el gondolkodni, ki is lehetett ő, ez a rejtélyes és megközelíthete...tlen asszony, aki oly keveset árult el magáról, aki oly keveset mesélt az unokájának. Amikor áttelepült Magyarországra, fiatal volt. Vajon miért jött el erről a varázslatos vidékről? Hogyan élt ő itt a családjával? Mesélték-e a Grimm - meséket?

Tavaly ősszel, amikor a "Schwarzwaldban" jártunk, ezek a gondolatok kísértek. Meglehetősen furcsa volt egy ismeretlen ős szülőföldjén.

Azt hiszem, a válaszokat a feledés homályából nem fogom előhívni már. Talán egyszer elkezdek kutatni utánuk.

Ez a hely elvarázsolt. Visszajövök még, - ebben biztos vagyok -, ide, a mesék világába.

Örömökkel, utazással, boldogsággal teli Újévet kívánok Nektek!schwarzwald.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://idegennyelvicoaching.blog.hu/api/trackback/id/tr597100813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása